Street art trip-tips

Street art trip-tips

Street-art is de makkelijkste manier om een beetje kunst en cultuur op te snuiven. Ten eerste omdat je het gewoon om de hoek vindt, daarbij is het GRATIS (en ja daar houden we wel van hé) en als knaller op de vuurpijl: je kan gewoon roken, drinken (fles vodka in een papieren zak svp) én eten. Kijk daar houden we van. Enthousiast? Hieronder vind je 5 Europese steden die je heel wat straatkunst te bieden hebben. 

London


De Engelse hoofdstad is niet goedkoop, maar gelukkig hebben ze een groot aanbod aan gratis street-art. Bovendien zijn de Engelsen niet vies van een pint hier en daar, dus genoeg plezier voor wanneer de nacht toeslaat (ze schijnen ook niet zo ‘moeilijk’ te zijn na een glas of 3, netjes).

Praag


Beetje skeer? Dan is Praag wat je zoekt. De stad barst van de graffiti én de Absint. Daarnaast kost het allemaal geen kut. Wel zitten de meeste inwoners zelfs iets te vaak aan het groene gif, dus wees niet te veel je sociale zelf (just saying).

Lissabon


De zon op je kop is ook niet verkeerd tijdens je street-art tour. Lissabon is dan ook een zuidelijke aanrader. Verlaten gebouwen dienden als canvas voor indrukwekkende murals onder het mom van het ‘Crono Project’. Het strand is ook niet ver weg voor een welverdiende tanningsessie na al dat kunst en cultuur.

Parijs


Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Op nog geen 5 uurtjes rijden, bevindt zich Parijs: de stad van de liefde én street-art. Slinger Tinder aan en zoek iemand om een tourtje mee te maken. Van zo’n Frans accent gaat toch iedereen een beetje lekken?

Berlijn


Eentje die absoluut niet mag ontbreken in dit rijtje: Berlijn! De stad is één groot verhaal. Word je liever voorgelezen? Je kan er ook een urban-city-tour nemen en gewoon lui je gids volgen. Om je natuurlijk daarna snel op te frissen voor een avondje Berghain (dm me voor gastenlijst).


- Recente artikelen -