De beste recepten tegen een kater volgens de rest van de wereld

De beste recepten tegen een kater volgens de rest van de wereld

Engeland

Die Britten kunnen zuipen!! Dus hebben ze daar vanzelfsprekend ook veel food om de katers te bestrijden. Wauw, geef mij zo'n bord of twee, dan kan je er weer twee weken tegenaan. Handig zo tijdens het festivalseizoen!

DUITSLAND

Duitsers kunnen er natuurlijk ook wat van, denk maar aan Oktoberfest en haar pullen bier. Wat zij eten de volgende dag? Houd je buik vast! Je moet van goede huizen komen, wil je dit zonder zucht of stoot te verorberen: gemarineerde haring, augurk en ui (dit is overigens een Nederlandse 'lekkernij', pfff dat ze het lekker daar houden en geef mij die curry wurst maar).

FRANKRIJK

De Fransen staan bekend om hun wijnen. Dus ook de katers zullen daar zij-aan-zij met de bubbels naar het koppie stijgen. Toch zitten ze de volgende dag weer frontrow met die modellenlijfjes, misschien is daarom ook het kater-ontbijt in Frankrijk lichter dan hierboven. Het beroemde uiensoepje neemt gretig aftrek in de ochtend én de Fransen zouden de Fransen niet zijn als ze dit niet zouden aftoppen met een stukje baquette!

AMERIKA

Aangekomen bij Amerika denk jij vast gelijk aan: Mcdonalds, Burger King, Wendy's, KFC en ga zo maar door, maar ze verrassen je. Het gaat er daar een stuk meer sophisticated aan toe dan dat jij in eerste instantie dacht. Het is een heuse cocktail: Prairie Oyster! Dan wel eentje die onder andere bestaat uit ei, thee, Worcestershire saus en tabasco..

AUSTRALIË

In Australië maken ze het zichzelf graag zo makkelijk mogelijk op de kater-ochtend, en terecht. Of het lekker is? Daar verschillen de meningen online nogal over, maar de Australiërs zijn fan! Het enige wat je nodig hebt is: wit brood, boter en -hier komt het- Vegemite. Wat het is, ben ik nog niet helemaal over uit, misschien ook maar beter..

ITALIË

Over makkelijk gesproken, de Italianen doen een keer niet moeilijk en houden het bij een simpele espresso. Respect, als dit alleen de motor draaiende houdt. Tante Dais heeft wel wat meer nodig, gelukkig ligt er zo nu en dan nog iets lekkers bij óf wordt het geserveerd door wat lekkers.

TURKIJE

Zware nacht gehad in Turkije? De ochtend wordt alleen nog maar zwaarder, want dan wordt de Kokoreç voorgeschoteld. Een gerecht van gegrilde ingewanden van een geit of lam. Qua look kan het gewoon door voor de reguliere döner of kebab, misschien dan toch het proberen waard?

VIETNAM

Jouw kater-ontbijt bestaat hoogstwaarschijnlijk zo nu en dan uit een instant noodle soepje in een plastic beker, maar steek er wat meer moeite in en je bent me later dankbaar. In Vietnam kunnen ze er wel wat van en vliegen de smaken van de befaamde Pho je om de oren. Met een kater heb je natuurlijk niet veel energie, dus hier een snelle versie!

Tijdens het festivalseizoen heb je meer nodig dan een goed kater-ontbijt, check hier de festival-kater tips!!

- Recente artikelen -