Oma weet raad

Oma weet raad

Confession time! Ik heb last van oma-liefde, want oma's zijn gewoon DE SHIT! Lief, gezellig, ze weten veel en ja, ze hebben ook de beste huishoudelijke tricks. Dus, ben jij student, lui of gewoon onwetend? Uit huis, maar geen idee hoe je een rode wijn vlek uit je witte bank haalt? Komt ie dan, want oma weet raad!

Haarverf

Dacht je het weer zelf te kunnen doen in plaats van bij de kapper? Goed, het is nog niet te laat. Haarverf gemorst op je kleding? Beetje haarlak erop spuiten, wasje draaien en KLAAR! Je gezicht ook helemaal onder gekalkt? Smeer dan voor je je haar gaat verven je voorhoofd en oren in met vaseline, veeg je het er zo van af!


Kaarsvet

Romantisch avondje gepland; flesje wijn gehaald, muziekje op, licht gedimd en kaarsjes aan. Als de grootste kluns EVER zijnde stoot je je kaarsen om en nu ligt er kaarsvet all over the place... Geen stress, even met de föhn eroverheen gaan en dan met een vaatdoek verwijderen. Geen föhn? Gooi er dan wat kokend water overheen en VOILA, klaar is kees.


Lippenstift

MANNEN OPGELET! Avondje uit geweest en lekker ongegeneerd staan tongen? Misschien dat er in alle enthousiasme een lippenstiftvlekje hier en daar is achtergelaten. TADA, dat gaat er dus vet makkelijk uit! Beetje vloeibaar wasmiddel erop aan brengen, maar vooral NIET hard inwrijven. Uitwassen met heet water en klaar! 


(Rode) Wijn

De struggle waar ik nog steeds niet mee om kan gaan; een rode wijn vlek op m’n nieuwe bank of witte trui… Je kan dus alcohol met alcohol bestrijden door er een beetje jenever of witte wijn overheen te gooien. Nu hoor ik je denken, das toch zonde?! JA, dat klopt… Daarom kan je die vlek het beste verwijderen met witte azijn. SAFE THE ALCOHOL!


Aangebakken pan

Nu je elke dag zelf moet koken gaat het vast wel een keer mis. Eten aangebrand, eten in de fik, FUCK.  Je wil die nieuwe pannenset van moeders nog een tijdje gebruiken gok ik. Verrotte pan?  Klein laagje soda (Biotex) erin, heet water erbij gooien en een nachtje laten weken. Het vuil glijdt er de volgende dag uit! HEHE.

Geurtjes

Komen pap en mam op bezoek maar de avond ervoor een GRUWELIJK huisfeest gegeven? Meurt de hele ellende naar bier, chips en zweet, TOP! Dé dikke tip tegen vieze geurtjes als je geen geld uit wil geven aan van die overdreven geurkaarsen; pannetje met wasverzachter op laag vuur en je huis ruikt weer naar bloemetjes. MMMMM

 

Lekker feestje binnenkort? Mee doen met de rest maar niet hard willen gaan? Oma raad XTC 0.0 aan. SSST, niet door vertellen...

- Recente artikelen -