De vijf meest angstaanjagende spots op aarde

De vijf meest angstaanjagende spots op aarde

Je moet stevig in je schoenen staan als je dit reisje rond de wereld van je bucketlist af wil vinken. Je ergste nachtmerrie is er niets bij. Pure ellende zit verstopt op deze engste plekken van de wereld. Durf jij het aan?

Shinen in je eigen horrorfilm

Altijd al de hoofdrol willen spelen in een horrorfilm? Beelitz sanatorium in Berlijn biedt dé kans voor je! Lange ziekenhuisgangen, verroeste operatietafels en voetstappen in de verte. Alleen in dit pand ronddwalen is trouwens sinds kort illegaal. Beter ga je dan voor een guided tour. Schrik niet van het gekrijs in de verte en temperatuur die een paar graden kan dalen….

Chucky is er niets bij

Poppen eng? Op La Isla de las Muneca is het volgepropt met hangende, ontbindende, onthoofde chucky look-a-likes. Het begon allemaal bij Don Julian Santana, die het lichaam van een verdronken meisje tevreden wilde houden. Als geschenk aan haar versierde hij het gehele eiland met creepy poppen. Tot de beste vent zelf verdronk, op precies dezelfde plek als het meisje….

Brug des doods

The Overtoun Bridge in Schotland is niet zo geliefd bij honden. Sinds de jaren 50 hebben zo'n 600 honden zichzelf van de brug gegooid. Jaren geleden heeft een vader zijn pasgeboren baby van de brug gesmeten omdat hij dacht dat hij een kind van de duivel was. Toeval? Neem op dit tripje in ieder geval niet je hond mee.

Geestige bedoeling

Toen in 1968 het gehele plafond van deze kerk naar beneden kwam zetten tijdens een uitvaart dachten de inwoners van het Tsjechische dorpje Luková al snel dat de kerk vervloekt was. Kunstenaar Jakub Hadrava daarentegen vond de kerk kennelijk nog niet verontrustend genoeg en dropte er levensechte spoken om het kerkje 'van verval te redden'. In de nacht zijn de spoken zelfs voorzien van lichtjes. SLAAP LEKKER…..

Skeletten stapelen

Vroeger (vroegâh!), in de periode van 1786 tot ver in de 19e eeuw, lagen de kerkhoven té vol en werden de overtollige mensenresten onder de straten van Parijs gedumpt. Deze slimme actie heeft een netwerkstelsel aan 300 kilometer gecreëerd die ook jij lekker kan bezoeken! Na 1700 meter is het uit met de pret. De rest valt namelijk onder 'het rijk van de dood'. Gezellige boel....

Is het allemaal een beetje te spannend geworden? Ga dan maar lekker op all-inclusive vakantie. Relax, take it easy!

- Recente artikelen -