De allerbeste hittegolf-survival-tips

De allerbeste hittegolf-survival-tips

Ik hou van hot, maar langzaamaan begint dit temperatuur frituurpan te worden. Laat ik nou niet vies zijn van een frikandel of bamischijf, maar een gevarieerd dieet is ondertussen welkom. Klagen hoor je me niet, want het hele jaar lang leef ik toe naar de zomer en nu heb ik zomer. Met als gevolg dat jullie weinig kleren aantrekken: Daisy blij. Maar stiekem is het hard werken, die hitte. Dus Nelly flikker heel eventjes op met je it's gettin' hot in herre en bring me some ICE-cube of Coolio tips!!

1. Happy feet

Houd niet alleen je hoofd, maar vooral ook je voeten koel. Koud voetenbadje onder het bureau en je verhitte lijf dropt lower dan jij op zaterdagavond.

2. Afkicken

Dat je het me ooit zou horen zeggen, maar dim even met het alcoholgebruik. De terrasjes lonken, i know, maar drink met mate. Alcohol laat je lichaamstemperatuur stijgen en droogt je uit. Dat laatste geldt ook voor cafeïne, dus laat je dagelijkse bakkie koffie even staan. Als je dat doet, heb je wat mij betreft een wijntje/ biertje verdient. Eentje dan hé! 

3. Een warme douche

Je zou denken dat een koude douche verkoelender is, maar nee. Van een warme douche gaan de bloedvaten in de huid openstaan en kan je je interne warmte afvoeren. Geen koude douche dus, want dan vernauwen die bloedvaten juist. Lekker hot insoppen dus en gauw.

4. Ventilator life-hack

Een ventilator komt sowieso van pas tijdens een hittegolf, maar het kan nóg beter! Vries een petfles water in en plaats deze voor de ventilator. Dank me later maar.

5. Eet mondjes-maat

Letterlijk. Je eten verteren kost veel energie en die heb je juist nodig om tegen de warmte te strijden. Eet daarom gedurende de dag kleine porties. Komt die beachbody ook in een keer een stuk dichterbij.

6. Stay hydrated

Hoe vaak moet je oma, moeder, vader, leraar, baas het je nog zeggen?! En nu tante Dais weer.. Voor de laatste keer: drink genoeg water!! Hoge temperaturen gaan gepaard met veel lichamelijk vocht (sweat a lala long) blijf die tank dus bijvullen!

7. RUN, FORREST, RUN

Vergeet wat ik hierboven allemaal heb gezegd. Dit zijn alleen maar pleister op de wonden. VLUCHT NU HET NOG KAN! Neem ontslag/ kap met je opleiding en vlucht! Boek een vliegticket naar één van de 10 koudste plekken op aarde en blijf daar. Ik bel je als het veilig is om terug te komen. 

- Recente artikelen -