De 10 trends van 10 jaar terug

De 10 trends van 10 jaar terug

Ja, 2008 is al 10 hele jaren terug! Je wordt oud, ik weet het, maar maak je niet druk! Ik houd wel van wat rijper. Tien jaar geleden liepen we er namelijk niet altijd op ons best bij. De volgende items waren dan ook 'hot en happening' en misschien wil jij daar wel liever niet aan herinnerd worden.

1. De legging

In de meest kekke kleurtjes óf erger: wit, en dan had je ook nog de liquid versie! We mogen blij zijn dat deze rollade verpakkingen bijna helemaal verdwenen zijn. Oké Ria –in combinatie met haar korte pittige kapsel– rockt hem nog bij de buurtsuper, maar die heeft dan ook schijt aan jou én vluchtelingen.

2. Super coole foto’s maken met je vrienden voor op Hyves.

Zoals alle foto’s met zelfontspanner of de friendshipstar: squad goals á la 2008.

3. De “boho” haarband.

Ik krijg al hoofdpijn als ik er aan denk, maar we waren zo lekker hippie met zijn allen. Een gevlochten bandje (ELASTIEK!!) wat je over je knappe koppie heen schoof (SPANDE!!) om zo lekker nonchalant die jaren 70 look te creëren. Cute, maar die afgeknepen hersenpan niet waard.

4. Shutter shades

Wat dachten we?! Wat dacht Kanye?! In 2008 lokte hij ons in de val en zo liepen we allemaal een jaar voor schut. Wat moet hij gelachen hebben vanuit zijn ivoren toren.

5. Going digital

Alle Hyvesfoto’s moesten natuurlijk ook in je slaapkamer tentoongesteld worden. Zo gaaf hoe je om de paar seconden weer een andere foto zag, zo gaaf dat hij binnen een paar maanden weer lag te verstoffen op zolder..

6. Spray tan

Het was veels te duur voor onze tieners portemonneetjes, maar wat waren we jaloers op Paris Hilton, Kim Kardashian, Lindsay Lohan en ga zo maar door. Dat iedereen er Hollands gekleurd bij liep, leek niemand wat te interesseren.

7. Maxi jurken

Wie ooit nog een trend weet in te voeren met zoveel stof en bedekte lichaamsdelen krijgt het mij persoonlijk aan de stok. Iedere hotte babe verstopte haar wulpse vormen onder een jurk die tot de grond reikte. Ik was mezelf niet, ik wil het er niet meer over hebben.

8. Moccasin laarzen

“Super leuk in combinatie met een boho haarbandje” (not). De opvolger van de Uggs, maar ook bij deze schoenen ging je naast je schoenen(zool) lopen.

9. Super brede riemen om je middel

Begrijp me niet verkeerd; ik houd wel van een getailleerd silhouetje. Een korsetje hier en daar is meer dan nice, maar die is dan ook niet bedoeld om je broek bij aan te houden. Een riem hoort in de broek en daarmee is de broek, uh kous, af.

10. De draagbare DVD-speler

We waren zó ver onze tijd vooruit met dit ding op de achterbank. Urenlang naar Oostenrijk? Geen probleem! Heel het seizoen van The Hills ging mee en we waren uren zoet. Schattig, maar nu gewoon achterhaald, DVwatte?

- Recente artikelen -