Goed nieuws! Alcohol en krachttraining toch wél (sport)maatjes!

Goed nieuws! Alcohol en krachttraining toch wél (sport)maatjes!

Laten al die fitboys (of girls) op je festival nou een stuk slimmer zijn dan jij dacht! Die spiermassa helpt ze veel beter al die liters alcohol te handelen. Dus hang jij weer eens met je hoofd uit bed in een emmer? Misschien moet je dan toch maar eens aan een sportschool-abonnement gaan denken..

Het heeft allemaal te maken met de hoeveelheid vocht in je lijf. Tot op zekere hoogte heeft je lichaamsgewicht natuurlijk ook iets te maken met de hoeveelheid vocht je in je lichaam hebt. Alcohol wordt verdunt door vocht. Wat wil zeggen dat iemand met een hoger lichaamsgewicht dus meer alcohol aan kan, dan iemand met een lager gewicht.

MAAR nu komt het!! Want in spieren zit veel meer vocht dan in vet. Wat dus wil zeggen dat als jij regelmatig bezig bent met spieren kweken en korte metten maakt met vetpercentages, dat jouw lichaam dus beter tegen alcohol kan.

Het moet niet gekker worden, is al dat sporten dus toch nog ergens goed voor. Alleen sla ikzelf die gym nog even over. Ik 'worstel' wel wat harder met een scharrel hier en daar.. wie wilt?!

- Recente artikelen -