5 redenen waarom de club leuker is dan een festival

5 redenen waarom de club leuker is dan een festival

Het festivalseizoen is bijna tot z’n einde gekomen. Dat betekend dat we weer massaal de club in mogen duiken. Laat ik nu toevallig een aantal toffe clubavonden op het programma hebben staan. Nog niet overtuigd? Check dan snel even de redenen hieronder.

Je dansmoves blijven iets anoniemer

Je kent het vast wel. Je staat op een lekker feestje en je wil helemaal uit je plaat gaan, maar je voelt je een beetje tegen gehouden door een aantal omstandigheden. Zeker op een festival als de zon nog niet onder is kan het soms lastiger zijn je geheel te laten gaan. Maar niet getreurd. In de club kan jij lekker met die billen schudden, twerken, daggeren noem maar op. Het is toch donker. Niemand die jou goed ziet. 

Geen kledingstress

Wanneer je naar een festival gaat hangt het altijd van het weer af wat je aan moet trekken. Nu is dit voor mannen iets makkelijker dan voor vrouwen maar het blijft een hele taak. Wordt het warm of koud? Zon of regen? En is het overdag lekker warm kan het in de avond flink gaan afkoelen. Loop je daar met 5 lagen kleding rond. Geen idee waar je het moet laten want álles is duur op een festival. In de club maakt het een stuk minder uit wat je aantrekt. Het is toch donker. Geef geen fuck. Achteraf stinkt het toch naar bier…

In het donker tongen is beter voor iedereen

Van een potje ongegeneerd tongen is niemand vies. Maar mijn voorkeur gaat er toch naar uit dit zo min mogelijk van andere te zien. Goh, die club heeft toch zo z’n voordelen he. Dus sla een leuke vent of mooie chick aan de haak de volgende keer dat je een avondje gaat dansen! Ik moedig het aan.

50 cent wil je gewoon in de club horen

Zeg nou eerlijk. Op een festival op 50 cent dansen is een no go. Maar zodra je in de club beland mag het eigenlijk niet ontbreken. De setting is hier ideaal voor. Iedereen kent de guilty pleasure songs wel. Die nummers waarop je even kan laten horen hoe goed je wel niet kan zingen. Die nummers waarop het lijkt alsof de hele club vriendjes met elkaar is. Lekker nostalgisch. 

Ook aantrekkelijk voor de arme student

Een festival is duur: het kaartje, vervoer (want in het weekend reis je niet gratis), lockers, bier, eten, nog meer bier, sigaretten, een hippe outfit die je van tevoren aanschaft en ga zo maar door. Ga je lekker clubben met je vrienden is het een stuk voordeliger voor je portemonnee. Entree is niet duurder dan een tientje en als je een beetje geluk hebt zelfs gratis. De prijzen van het bier zullen niet veel verschillen met de prijzen op festivals maar hé; shotje hier shotje daar. Je bent in no-time dronken. Je portemonnee gaat je weer lief vinden! 

- Recente artikelen -