Zo overleef jij je kater

Zo overleef jij je kater

Het weekend is voorbij, de scholen zijn weer open en iedereen mag weer lekker vroeg uit de veren. Maar waarschijnlijk, net als het merendeel van de studenten, heb je lekker genoten van het weekend en misschien iets te diep in het glaasje gekeken. Niets is zo verschrikkelijk als de dag na een avond geheel naar de getver gaan nergens toe in staat te zijn. Zijn er bepaalde tips om die kater iets makkelijker te maken? Ja, die zijn er zeker! Ik kan je alleen niet garanderen dat je helemaal katerproof wordt.

Onze ronde, witte vriend: de paracetamol

Deze kwam als eerste in mij op. De paracetamol staat bij vele bekend als een goed middeltje om de kater te bestrijden. Makkelijk in te nemen, het vermindert de hoofdpijn en de misselijkheid (of andere pijntjes. Ik weet niet wat jullie allemaal uitspoken). Maar ik wil jullie wel het beste advies geven dus heb ik even wat onderzoek gedaan. De paracetamol zorgt er inderdaad voor dat je hoofdpijn minder wordt. Maar ook zorgt het er voor dat je kater uitgesteld wordt doordat je lever niet kan herstellen van al die glazen alcohol. ‘s Avonds een vent, ’s ochtends een vent denk ik dan maar.

Move that ass

BLIJF VOORAL NIET IN BED LIGGEN. Hoe verleidelijk het ook klinkt. Het is veel beter om uit je bed komen, een douche nemen en jezelf zoveel mogelijk probeert op te frissen. Niet misselijk en weinig hoofdpijn? Probeer dan wat beweging te krijgen. Nu hoor je mij niet zeggen dat je de marathon moet rennen. Maar probeer wel een kleine wandeling te maken. Daarna voel je je een stuk beter. Geloof me!

Elimineer je kussen

Ja, zonder kussen slapen. Ik wist het ook niet. Zoals je weet verdunt alcohol je bloed. Dat weet iedereen wel denk ik. Zodra je na een wilde avond in bed beland en lekker op je kussen gaat liggen, ligt je hoofd hoger dan de rest van je lichaam. Dit zorgt er voor dat het bloed niet geleidelijk door naar je hoofd kan stromen en jij je in de ochtend dus zo futloos voelt. Het is niet echt een tip tegen je kater, maar het zorgt er wel voor dat je hoofd minder pijn doet in de ochtend.

McDonald´s is je beste vriend

Je kent toch wel dat gevoel dat als je wakker wordt met een kater, je mega veel trek hebt in een vette hap. Dat komt door het feit dat alcohol in de ochtend nog afgebroken moet worden. Lekker gaan ontbijten met een Bigmac of chili chicken, het mag allemaal op je brakke dag. De alcohol wordt namelijk beter opgenomen als er vet eten in je maag zit.  

COLA

Cola bevat suikers. En die suikers kunnen jouw kater in de ochtend verminderen. Dikke tip is dit al in de avond te doen. Maar mocht je dit even vergeten te zijn is niets zo lekker als een koud glas cola in de ochtend. Pas wel op met de prik. Als je te snel drinkt kan het weer in je nadeel gaan werken. Laat de fles anders even staan zonder de dop zodat de ergste prik verdwijnt.

Inkakken is bij pakken

Niet de beste tip maar we zijn jong. Een kater kan je bestrijden door gewoon door te drinken. Dus pak op die dag nog lekker een terrasje of feestje met vrienden. De kater is voor later. Oftewel: een zorg voor de maandag.

- Recente artikelen -

DAISY